Stoppen met roken

Het is vaak moeilijk om te stoppen met roken. Zoveel is duidelijk. We vinden het echter belangrijk dat rokers die besluiten om de sigaret opzij te leggen, beseffen dat ze hierin kunnen slagen als ze maar gemotiveerd zijn en ook werkelijk geloven dat ze het kunnen.

Van één ding zijn we overtuigd: wie wil stoppen, moet dat ook proberen. En zelfs doen. Veel rokers zijn afhankelijk van sigaretten. En hoewel ze weten dat ze er mogelijk ziek van worden, blijven ze roken en vinden ze het erg moeilijk om te stoppen.

Miljoenen rokers zijn echter zonder medische hulp gestopt, en bovendien is het rookgedrag doorheen de jaren sowieso veranderd. In sommige landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, zijn er nu evenveel ex-rokers als rokers. In veel landen stoppen rokers ook met behulp van potentieel minder schadelijke producten, zoals elektronische sigaretten. Stoppen is dus mogelijk.

Bronnen om te stoppen met roken in België

Tabakstop/Tabac Stop is een gratis dienst die u kan contacteren als u hulp nodig heeft om van de sigaret verlost te raken::
www.tabakstop.be  (NL)
www.tabacstop.be  (FR)
0800 111 00 (TEL)

max
large
medium
small
mobile