Illegale tabaksindustrie

De illegale handel in tabaksproducten is een fenomeen dat een bedreiging vormt voor zowel de volksgezondheid als de nationale economie. Daarom is het noodzakelijk dat alle betrokken partijen dit fenomeen samen bestrijden.

Een wereldwijd probleem

De illegale handel is één van de grootste economische problemen ter wereld. Uit sommige onderzoeken blijkt dat tot 600 miljard sigaretten per jaar illegaal verkocht worden, wat neerkomt op ongeveer 12 procent van de wereldwijde consumptie.

Sigaretten behoren tot de meest verhandelde producten op de zwarte markt. Dit komt door de hoge winstmarges. Maar ook omdat ze gemakkelijk te produceren en te vervoeren zijn. En, omdat illegale handelaars slechts zelden betrapt of bestraft worden.

De illegale markt van tabaksproducten vormt zeker niet alleen een bedreiging voor de tabaksindustrie, maar ook voor overheden die belastinginkomsten mislopen. Daarenboven loopt ook de legitieme detailhandel inkomsten mis en worden consumenten geconfronteerd met ongereguleerde producten.

Dit alles is in niemand zijn voordeel, tenzij in dat van de criminelen.

Tabak is een van de meest gesmokkelde legale producten ter wereld en is een gigantische inkomstenbron voor de onderwereld van de georganiseerde misdaad.

max
large
medium
small
mobile