Over ons

British American Tobacco (BAT) is een internationale groep die werd opgericht in 1902. Ze stelt wereldwijd meer dan 55.000 mensen tewerk en beheert een portfolio van meer dan 200 merken verdeeld over meer dan 200 markten. We zijn een internationale organisatie, behoren tot één van de top vijf bedrijven op de Londense beurs en zijn marktleider in meer dan 55 landen.

Wij zijn van mening dat ons bedrijf de tand des tijds ruimschoots heeft doorstaan, omdat we altijd uitstekend op de voorkeuren van onze consumenten - volwassen rokers - hebben ingespeeld.

In 2017 hebben we onze wereldwijde aanwezigheid nog verder kunnen versterken met de overname van Reynolds American Inc., waardoor we nu ook één van de voornaamste spelers op de Amerikaanse markt zijn.

Het is best boeiend om deel uit te maken van een bedrijf dat zich over verschillende continenten heen uitstrekt. Maar we zijn ook trots op het erfgoed dat we in heel wat landen hebben opgebouwd, en waar we al geruime tijd gewaardeerd worden voor onze bijdrage aan de lokale economie.

Wereldwijd werken er zo’n 55.000 mensen voor British American Tobacco. Velen onder ons zijn actief in één van onze kantoren of in onze fabrieken, anderen brengen hun tijd dan weer buitenshuis door. Ze helpen en adviseren de tabaksverkopers en detailhandelaars die onze producten verkopen. Beiden zijn gewaardeerde partners die altijd een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan ons succes.

Ons erfgoed - en bijgevolg ook de basis van ons succes - ligt in sigaretten. Maar, roken brengt ernstige gezondheidsrisico's met zich mee. Daarvan zijn we ons bewust. Toch houden honderden miljoenen mensen over de hele wereld van roken. We zullen hen dan ook blijven voorzien van kwalitatief hoogwaardige producten die op een verantwoorde wijze op de markt worden gebracht.

Onze wereld is echter sterk aan het veranderen. Veel consumenten hebben nu hogere verwachtingen dan vroeger en willen dat we meer doen dan alleen sigaretten produceren en verkopen. Ze zijn op zoek naar nieuwe producten die het plezier bieden van roken en nicotineconsumptie, maar die tegelijkertijd ook minder gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Wij zien dit als een opportuniteit. Het is een kans om een enorme sprong voorwaarts te maken in onze lang gekoesterde ambitie om onze consumenten te voorzien van potentieel minder schadelijke producten - een ambitie die we ‘Transforming Tobacco’ noemen.

BAT Belgium N.V./S.A. is de Belgische dochteronderneming van British American Tobacco. Het is een businessunit die zich vooral richt op de coördinatie van de commerciële activiteiten van BAT in België en Luxemburg. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groot-Bijgaarden, nabij Brussel.

max
large
medium
small
mobile